حسین سیماییصراف در گفتوگو با شهرآرانیوز با اشاره به پرونده مرحوم امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران که شامگاه ۲۴ بهمنماه در یکی از معابر اطراف این دانشگاه به ضرب چاقوی سارقان به قتل رسید، اظهار کرد: این دانشجوی عزیز ما که از دست رفت، همه زندگی او همین لپتاپ بود و به همین دلیل هم در مقابل سارقان مقاومت میکند و قربانی این جنایت میشود. من با پدر امیرمحمد صحبت کردم. برایم تعریف میکرد که از هفتسالگی کار میکرد و خودش این لپتاپ را برای خودش خریده بود. ثمره همه درآمدش همین بود. در واقع این تنگنای مالی باعث شده بود تا مقاومت کند.
وی افزود: برای من خیلی دردآور بود که این فرزند نخبه ما، این جوان عزیز ما اینطور پرپر شود. به همین دلیل در این پرونده، راهبرد ما این بود که متین و منطقی برخورد شود. لازم است از خانواده محترم خالقی هم تشکر ویژه کنیم که صبورانه با سعه صدر با موضوع برخورد کردند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در تشریح آییننامه جدید این وزارتخانه برای تأمین امنیت نقاط ناایمن در دانشگاهها گفت: از همان لحظه وقوع جنایت، ما فرایند ویژهای را برای پیگیری این پرونده، آسیبشناسی و پیشگیری از وقوع جرائم مشابه آغاز کردیم که مشتمل بر چند مرحله بود. جزئیات این آییننامه مبسوط است، اما به شکل اجمالی فقط میتوان اینطور گفت که در گام نخست، در جریان نامهنگاری و جلسه با وزیر کشور مقرر شد تا نیروی انتظامی پیوست ویژهای برای تأمین امنیت دانشجویان در معابر اطراف دانشگاههای کشور ایجاد کند.
وی بیان کرد: علاوه بر این، نظیر کاری که امروز در دانشگاه تهران در حال انجام است که براساس آن، به موازات افزایش روشنایی معابر پیرامونی دانشگاه و راهاندازی گشت منظم انتظامی در مسیرهای تعیینشده، در محیطهای پرخطر هم کانکس پلیس مستقر خواهد شد تا امنیت بیشتر تأمین شود، همه دانشگاههای کشور مکلف به تخصیص بودجه اجرای این آییننامه و الگوگیری از این رویه حفاظتی هستند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری خاطرنشان کرد: در پرونده ایمنسازی نقاط ناایمن در دانشگاهها، مدیریت هوشمند شهر خیلی مهم است. یک رکن مدیریت هوشمند نیز نصب دوربینهایی است که امروزه در همه کشورهای توسعهیافته دنیا وجود دارد و حتی بدون نیاز به حضور فیزیکی و مستقیم پلیس، با نظارت شبانهروزی و کنترل دقیق قدمبهقدم معابر حساس تحت رصد، به کمک حافظان نظم و امنیت میآید.
وی ادامه داد: یک جنبه دیگر از این فرایند پیگیری هم، متمرکز بر دانشجویان عزیز است. بر این اساس، با تفاهمی که با شرکتهای بیمه انجام شده و بهزودی جزئیات آن اطلاعرسانی خواهد شد، همه دانشجویان کشور میتوانند لپتاپ و تلفن همراه خود را بیمه کنند تا خدای ناکرده در موقعیتهای مشابه، نگرانی برای بهسرقترفتن وسایل خود نداشته باشند. حق بیمه این تفاهم جدید نیز بهطور کامل از طرف وزارت علوم پرداخت خواهد شد و بهعبارت دیگر، این بیمه سیال به شکل رایگان میتواند لپتاپ و تلفنهمراه دانشجویان را تحت پوشش قرار دهد.
سیماییصراف تصریح کرد: البته بدیهی است که یک جنبه از اهمیت لپتاپ و تلفنهمراه برای دانشجویان، اطلاعاتی است که در آن وجود دارد، اما در هر حال این اطلاعات به هر شکل قابلبازیابی است و مسئله مهمتر، افزایش نرخ ارز و قیمت این ابزارهاست که پوشش بیمه نگرانی دانشجویان را برای جایگزینی آنها برطرف خواهد کرد.